Novosti

19. Sinjski polumaraton, izvještaj i rezultati..

U nedjelju 24.04. u Sinju se održao 19.Sinjski polumaraton. Po oblačnom i i kišnom vremenu (uglavnom sitna kiša), bez vjetra i na 15 stupnjeva, gotovo idealnom za trčanje, nastupilo je ukupno 145 trkača/ica, od čega 118 u polumaratonu i 27 na 5 km. Pobjednik utrke polumaratona je Josip Barić (ind.) sa vremenom 1;15:19, drugi Vujević Dalibor (Tk Swibir) 1;16:54, i treće mjesto Janez Maroević 1;17:24 ( Ak Sinj). Kod žena prvo mjesto je osvojila Tanja Samardžić 1;25:41 (Ak Sinj), drugo Radmila Maksimović (Ak Šibenik) 1;32:55, i treće mjesto Katarina Kokan Mk Marjan 1;33:00. Reuzultati ekipno polumaraton, prvo mjesto Ak Sinj, drugo Ak Dubrovnik i treće Ak PULS Tomislavgrad. Kod žena ekipno prvo mjesto Ak Sinj, drugo Mk Marjan, i sveukupno muški i žene prvo mjesto Ak Sinj ispred Mk Marjan. Ukupni pobjednik utrke na 5 km je bio Oršulić Srđan iz Mk Marjan, sa rezultatom 17:43, dok je kod žena prvo mjesto osvojila Nives Zebić iz Ak Maksimir sa rezultatom 20:26.
19.Sinjski polumaraton je uspješno organizirao Ak Sinj, iako u kišnim uvjetima to i nije tako lako. Start polumaratona označio je Sinjski Dogradonačelnik Zlatko Ugrin, a neposredno pred start utrke organizator i svi trkači su minutom šutnje odali počast pokojnom Sinjskom Gradonačelniku (koji je jedno vrijeme bio i dopredsjednik Ak Sinj), te dugogodišnjem članu kluba iznenada preminulom Špar Tažiu. Oni će u nama živjeti zauvijek.
Ak Sinj zahvaljuje svima koji su pomogli u organizaciji utrke, Sinjskoj policiji i vatrogascima, volonterima.. Suđenje je izvršio Zbor atletskih sudaca iz Splita. Posebno zahvaljujemo i pokroviteljima polumaratona Gradu Sinju, Županiji Splitsko Dalmatinskoj, Prirodno izvorska voda Cetina, Piccadilly Club, kao i sponzorima polumaratona Ožujsko pivo, Red Bull, Čistoći Sinj, Turističkoj zajednici Grada Sinja, Pizzeriji Fantasia, restoranu Dubrovnik, i Hit Radio Sinj i Ferati na najavi i praćenju utrke. Sljedeći polumaraton 2017 je jubilarni dvadeseti, te ćemo ga nastojati podići na još viši nivo.REZULTATI SINJ 2016