Novosti

Rezime rada i nastupa Atletskog kluba Sinj u 2015 godini

U protekloj 2015 godini članovi atletskog kluba Sinj opet su bili vrlo uspješni. U natjecanju Prve Hrvatske cestovne lige osvojili smo  4.mjesto.

FB_IMG_1454507389281Naša ženska ekipa u sastavu Tanja Samardžić, Branka Ćuk Vurnek, Ana Domazet Lošo, Ljubica Tonković, Lidija Botić i Želimira Kopecki osvojile su drugo mjesto u Hrvatskom cestovnom kupu – žene..

U pojedinačnoj konkurenciji Hrvatskog cestovnog kupa naše žene su bile fantastične. Tanja Samardžić je osvojila ukupno prvo mjesto Kupa, Branka Ćuk Vurnek ukupno treće, a Ana domazet Lošo ukupno 4 mjesto. Naravno da su sve tri prve i u svojim starosnim kategorijama. Ljubica Tonković je pobijedila na 1.Dubrovnik polumaratonu, što će ostati za povijest, posebno s toga što će to biti jako teško ponoviti s obzirom na  kvalitetu organizacije i veličinu polumaratona. Branka Ćuk Vurnek i Lidija Botić su u Trevisu istrčale, i to sa odličnim rezultatima, svoj prvi maraton (42 195 m).

Muška ekipa u Hrvatskom cestovnom kupu je osvojila sedmo mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji  Hrvatskog cestovnog kupa Petar Delaš je osvojio drugo mjesto, (pobjednik Kupa je Drago Paripović, aktualni Hrvatski rekorder u maratonu i polumaratonu). Deseto mjesto u ukupnom poretku je osvojio Šimun Žanko.

Naš Janez Maroević  je vrlo malo nastupao, ali je postigao pobjedu na 10 km u Dohi (Katar), dok je u na najstarijem maratonu na svijetu u Bostonu istrčao 7 rezultat Hrvatske 2:41;06. Mario Vezilj je 11 maratonac Hrvatske (maraton u Trstu 2;48:55). Janez je i  ove godine nastavio sa odličnim nastupima, gdje je prije par dana na maratonu Fort Lauderdale na Floridi osvojio fantastično drugo mjesto sa rezultatom 2;38:59!!!.

FB_IMG_1454507402516U naš klub je iz Splitskog Ask- a došao Ivan Blažević, koji postiže fantastične rezultate za svoj uzrast (13 god), posebno na planinskim utrkama. Antea Romić sa 12 godina trči 100 m za 14,17 sekundi. Vjerujemo da se radi  iznimnom talentu koja će upornim i kvalitetnim radom  za koju godinu biti u vrhu Hrvatske atletike, u reprezentaciji. Odlična je i Iva Doljanin koja je mlađa jednu godinu ali po rezultatu vrlo blizu Antei. Nadamo se i povratku Tonija Jenjića, koji je postizao odlične rezultate na srednjim prugama( školuje se u Australiji).  Za klub nastupa tridesetak članova i nabrojali smo one najuspješnije.

Ak Sinj je u protekloj godini organizirao 18.Sinjski polumaraton, Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju na 3, 5 i 10 km, Prvenstvo Dalmacije u krosu i tri kola Dalmatinske atletske lige.

Jozo Delaš je ponovo izabran u Izvršni odbor Hrvatskog atletskog saveza, pomoćnik je Izbornika reprezentacije za cestovno i planinsko trčanje, Predsjednik komisije Hrvatskog atletskog saveza za cestovno i planinsko trčanje, te je 11 godina predsjednik Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje.

Za kraj, naš klub je u protekloj godini imao preko 40 nastupa, od kojih je velika većina udaljena 200 i više km od Sinja, što zahtijeva bolje financijsko praćenje od Grada (a u pravilu zadnjih dvije tri godine imamo smanjenje), jer su troškovi putovanja, smještaja i startnina vrlo veliki.

Zahvaljujemo se Gradu Sinju, Županiji Splitsko Dalmatinskoj i svim sponzorima koji su nam pomogli da sve ovo realiziramo. Posebno hvala Hit radio Sinj i Ferati na praćenju našeg rada i rezultata. Nadamo se da ćemo i u 2016, u kojoj slavimo 30 godina od osnivanja Atletskog kluba Sinj (Ak Sinj je  osnovan 06.veljače 1986 god.) postizati iste ili još bolje rezultate.