Rezultati utrka

Tri Hrvatska rekorda na Prvenstvu Hrvatske u cestovnom trčanju u Sinju, i izvještaj iz Vrlike

U Sinju je u nedjelju, 04. Listopada  po polublačnom vremenu, 20 stupnjeva Celzijusa, u organizaciji AK Sinj održano pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju.

DSC_0500Na natjecanju su istrčana i tri Hrvatska rekorda. Kod juniora na 10 km pobjednik Karlo Sušilović ( Ak Svetice) istrčao je juniorski rekord 33:27. Karlo je i ukupni pobjednik utrke na 10 km. Kod kadeta Marko Krivačić je postavio kadetski rekord na 3 km sa 9:36, a kod kadetkinja na 3 km Elena Pazman je trčala 10:19 što je novi rekord Hrvatske za kadetkinje.

U seniorskim utrkama na 10 km slavili su Matea Parlov (Ak Dinamo Zagreb) kod seniorki, u vremenu 35:36, ispred Matea Matošević ak Agram zagreb i Barbare Belušić (Ak Istra Pula), U muškoj konkurenciji slavio Antun Rudolf Pavelić sa 33:43. Drugi kod seniora je bio Tomislav Kukec iz Dinama, a treće mjesto Lovre Kalac iz Ak Svetice Zagreb.

Istovremeno je održano i Ekipno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju  kod seniora i seniorki. Najuspješniji klub kod seniora bio je AK Svetice , ispred Ak Sinj i Ak Hajduk Split.

Kod seniorki najbolja je bila ekipa AK Dinamo-Zrinjevac, dok je drugo mjesto osvojila ekipa Ak Sinj.

DSC_0556Od naših atletičara nastupila je najprije dvanaestogodišnja Antea Romić, koja je prvi put trčala tako dugu trku(3Km), i u svom debiju istrčala odličan rezultat od 13:21. Kod kadete nastupio je Ivan Blažević, koji trenira u Ak Sinj, iako je do kraja godine član Ask Split, i istrčao je osobni rekord od 10:41.

U seniorskoj konkurenciji najbolji plasman je ostvarila Tanja Samardžić, koja je osvojila ukupno 5 mjesto kod žena sa rezultatom 40:11. Druga naša trkačica u cilju je bila Ana Domazet sa 47:57 i osvojila 8 mjesto kod žena za prvenstvo Hrvatske. Treća naša žena u cilju je bila Branka Ćuk Vurnek sa rezultatom 48:17 na devetom mjestu. Naša ženska ekipa je osvojila drugo mjesto u ekipnom poretku prvenstva Hrvatske na 10 km.

U muškoj konkurenciji najbolji plasman od naših trkača ostvario je Petar Delaš, koji je rezultatom 37:07 osvojio 5 mjesto u seniorskoj konkurenciji prvenstva Hrvatske. Drugi od naših trkača je bio Šimun Žanko, rezultat 44:55 i 8 mjesto, dok je deveti u cilju bio Predrag Delija sa rezultatom 46:45. Naša muška ekipa je također osvojila drugo mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske. Još je utrku izvan konkurencije trčao i Milan Buljan koji je istrčao rezultat 45:12. Svi rezultati se mogu vidjeti na www.hucipt.hr .

DSC_0560Sve natjecatelje je prije početka natjecanja pozdravio Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza  Ivan Veštić, a natjecanje je otvorio Dogradonačelnik Grada Sinja Zlatko Ugrin. Pred start glavne utrke juniora i juniorki, te seniora i seniorki minutom šutnje odana je počast preminulim Gradonačelnicima Sinja Nikoli Tomaševiću, i Ivici Glavanu. Ićo je bio i aktivan član kluba, u jednom razdoblju i Dopredsjednik kluba, a poslije Počasni Predsjednik, koji je na mnoge načine zadužio Atletski klub Sinj. Start glavne utrke dao je Slavodobitnik jubilarne 300. Sinjske Alke Frano Ivković.

Natjecanje je uspješno, bez ijedne primjedbe organizirao Atletski klub Sinj, a pokrovitelji natjecanja su bili Grad Sinj, Županija Splitsko Dalmatinska , Prirodna Izvorska voda Cetina, Sponzori Ožujsko pivo i Red Bull.               

U subotu je u Vrlici održana 16. Memorijalna utrka Stipe Erceg na kojoj su uspješno nastupili članovi Ak Sinj. Tanja Samardžić je pobijedila u konkurenciji žena  na 5650 m, sa rezultatom 21:30.Druga u cilju je bila Zorana Težak sa 22:40, i treća Radmila Maksimović sa 23:38.  Ana Domazet Lošo je osvojila 5 mjesto sa 26:57.

DSC_0563U muškoj konkurenciji je pobijedio Zoran Žilić sa 19:12, ispred Drage Paripovića 19:20 i Ante Živkovića  (20:02).

Prije glavne utrke nastupili su i osnovnoškolci na 500 m. Prvo mjesto za 5 i 6 razred je osvojila Antea Romić, ispred Ive Doljanin i Anđele Blažević, sve tri članice Ak Sinj, a četvrto mjesto je osvojila  naša članica Andrea Blažević.  Kod muških 7 i 8 razred pobijedio je naš Ivan Blažević. Mia Doljanin je za 3 i 4 razrede osvojila 4 mjesto, dok je Josipa Romić bila peta.  Luka Grčić je u muškoj konkurenciji 5 i 6 razreda osvojio drugo mjesto.                                                                                                                                

Sljedeći nastup naš klub ima na najvećoj i najmasovnijoj Hrvatskoj cestovnom događaju – 24.Zagrebačkom maratonu koji je na rasporedu u nedjelju 11.listopada.